Budaya Menge-bel Orang Indonesia

14 Jun

“Tin tin tin tin!”

Begitulah suara yang saya dengar pagi ini. Ternyata, asalnya dari mobil si bapak yang ada di belakang saya. Haduh, bikin males aja deh kalo pagi-pagi udah di bel-bel in. Jujur aja, saya ga begitu suka dengan budaya menge-bel orang Indonesia. It sounds annoying! Bayangin kalo jalanannya udah macet, waktu kurang 5 menit lagi sebelum kuliah dimulai, jalannya juga masih jauh, ditambah orang ngebel! Duh stres stres stres yakaaan.

Sebenernya sih, ngebel itu buat apa sih? Kalo menurut saya pribadi, ngebel itu buat sign kalo kita nglengek, nyetir nya ngga bener. Ngebel itu sebenernya udah bagian kehidupan sehari-hari sih tetapi kenapa ya kok saya tetep aja nggak bisa ngerasa biasa dengan bunyi bel? Mungkin karena pemahaman yang udah ada semenjak SMP ya.. Jadi waktu itu, saya kan lagi demen-demennya tuh sama yang jepang-jepangan. Suatu ketika, saya dapet pengetahuan yang baru buat saya tentang jalan di Jepang itu.

Jadi, di Jepang itu hampir ga ada orang ngebel-ngebel kaya di Indonesia ini. Kenapa? Karena selain bikin rame jalanan, ngebel dianggap ga sopan juga. Coba bayangin kalo di Indonesia seperti itu :P

Saya sendiri kalo dapet tugas sebagai sopir jarang sekali membunyikan klakson. Sampai-sampai dulu pernah mama saya (waktu itu duduknya di samping) mengambil alih tugas ngebel mengebel nya sopir hehehe. Kalo anggepan saya, selain karena pengen menerapkan budaya itu, saya juga kasian kalo ngebel. Ngebel kan bunyinya keras, kalo orang yang dibelin merasa terganggu, gimana? Kebetulan juga saya orangnya suka yang kalo ngelakuin sesuatu suka nanya ke diri sendiri dulu, “kira-kira kalo saya diginiin, bakal seneng ga ya?” kalo saya nya aja ngga suka dikaya gituin, ngapain saya nerapinnya ke orang lain?

Hehe, oke. Sekian dulu postingan kali ini. Cuman celotehan biasa, dan kalo misalnya ada yang ngga setuju sama opini saya, ya monggo. Setiap orang kan punya opini masing-masing. Tetap bersyukur atas rahmat-Nya. Have a nice day :)

Kate’s Style: Simple yet awesome.

10 Jun

Everyone must’ve known Kate Middleton, a wife of Prince William, the brides of royal wedding.

I know it’s too late for me to report her style, but I can’t stop to admire her style. I called her style as simple&awesome.

When I saw that spectacular wedding gown, my first thought about that is, “Doesn’t it look like a “kebaya”?” Kebaya is a traditional clothes came from Indonesia, usually wore in a wedding or any formal situation (like Kartini’s Day, graduation day and so on!).. just like this..

Designed by Sarah Burton (and Kate herself), this wedding dress was a combination of traditionality and modernity. Ivory lace and satin gown were perfectly made the dress looks beautiful. The long-sleeve form (I never predict before that Kate’s gonna makes it long-sleeve) gave a modest touch for the wedding.

Dressed again by Sarah Burton for Alexander McQueen, Kate wore a strapless white satin gown and a full-of-fur-cardigan for her reception in the evening at Buckingham’s Palace. With the diamante in her waist, it suddenly changes her gown became splendid.

The day after their wedding, Kate, with her simple style, had choose Zara for her dress and L K Bennett for her shoes.

I personally love this kind of style. Not try to look over-splendid, but her choice of that blue dress is simply makes me think that she actually have a great sense of style. It looks simple, but it also looks expensive. That’s what a socialite does.

Up this, is Kate’s style for work. She were walking for work in London. The tank top and bag were suits each other. I browse for her style often and found out that she loves wearing boots. Maybe it’s because the weather in London.. who knows? I’ve never been in London before :p

In my opinion, someone’s style can reveals his/her personality. Kate did this. She wore a not-too-luxurious dresses, which is, for me, is positive things. Why? Because it means, she is down-to-earth person and I personally think, William has made the right choice.

Erin Fetherston for Erin label

7 Jun

First resort collection by Erin Fetherston for her new label is mostly party dresses. With $350, you can take these dresses home.

Fetherston brought back a strapless “petal dress” with tiers of pleated ruffles that she created for her namesake line a few seasons back, but tweaked the materials to accommodate her new, lower price point. Other fun moments here included a navy silk shift that came with a pink “cascade” flourish and grosgrain ribbon strap, and a black drop-waist number with big bow loops made of horsehair attached to the skirt.

Her collection mostly classic-feminine, which is looks more simple and cute and also can be worn in all situation. This is the best choice if you want to go to party with classic theme!

Bangun Indonesia-mu!

2 Jun

Era globalisasi di Indonesia sendiri, kalau tidak salah, diperkirakan akan terasa pada tahun 2015, seiring dengan dibukanya jalur perdagangan internasional. Tetapi, di tahun 2011 ini sudah bisa kita rasakan dampaknya di Indonesia. Cina, seperti yang kita tahu, adalah negara yang ekonominya melaju dengan pesat. Mereka bisa membuat barang yang sama dengan kita, dengan kualitas yang lebih baik dan harga yang lebih murah. Hal ini membuat konsumen di Indonesia cenderung menggunakan barang dari Cina, dimana kita tahu, bahwa negeri sendiri juga memproduksinya.

This is why “Cintai Produk dalam Negeri” campaign is happening everywhere. Iklan-iklan di TV pun mulai menampilkan tagline “Cintai Produk dalam Negeri”. Disinilah pentingnya inovasi untuk kemajuan Indonesia. Indonesia sebenarnya mempunyai sumber daya yang bagus, hal ini diketahui dari banyaknya komunitas-komunitas yang terbentuk untuk meningkatkan kemampuan pemuda Indonesia dalam bidang yang disukainya.

Dalam bidang kepemimpinan misalnya, ada organisasi Indonesian Future Leaders (IFL) dan Indonesian Youth Conference (IYC). IFL sendiri didirikan pada tahun 2009 oleh M. Iman Usman, Niwa Rahmad Dwitama, Andhyta Firselly Utami, Rafika Primadesti, Dian Aditya Ning Lestari, Stephanie Hardjo, dan Audry Maulana. IFL sendiri didirikan dengan tujuan agar pemuda Indonesia bisa berhasil dalam bidangnya masing-masing dan memberikan inspirasi yang positif bagi orang-orang di sekitarnya. Sesuai dengan mottonya, It all starts from us, IFL menggelar proyek-proyek seperti Speak Up!, Parlemen Muda Indonesia, dan Petualangan Sabtu Minggu.

Lain lagi halnya dengan Indonesian Youth Conference (IYC). IYC dibentuk untuk meningkatkan kepedulian remaja akan isu-isu yang berkembang di sekitarnya dan bergerak secara aktif untuk mengatasi masalah tersebut. IYC mempunyai dua kegiatan, seperti forum dan festival. Anggota forum dipilih dari seluruh Indonesia untuk mewakili provinsi masing-masing, yang diharapkan nantinya akan berinovasi untuk melahirkan suatu gerakan di lingkungannya.

Itu tadi inovasi pemuda Indonesia dalam bidang kepemimpinan. Sekarang, kita melangkah ke bagian self improvement. Bagaimana kita bisa membentuk suatu negara yang baik jika masing-masing dari kita belum memaksimalkan potensi yang ada di dalam diri kita?

Young On Top Campus Ambassador, yang digagas oleh Billy Boen, dimaksudkan agar terbentuk duta-duta kampus di Indonesia yang siap menerapkan nilai-nilai di buku Young On Top dalam kehidupannya sehari-hari dan menginspirasi orang-orang di sekitarnya untuk berbuat hal yang serupa. Buku Young On Top sendiri, sesuai dengan judulnya, mengajak generasi muda yang sekarang untuk mencapai sukses di usia kurang dari 50 tahun. Di buku ini, diberikan kiat-kiat how to be a success person in your life, walaupun sukses tidaknya seseorang tidak bisa diukur dari terbelinya buku ini, tetapi dari kita sendiri, yang mampu mempraktekkan nilai-nilai tersebut.

Selain itu, adalah seorang Farah Farce dan Muhammad Yahya Harlan, yang dalam usia muda mampu menginspirasi orang lain berkat usahanya. Farah Farce, yang bernama asli Farah Kemala Qurratu’aini, memulai usaha di bidang fashion sejak kelas 9 SMP. Farah, yang sekarang berusia 16 tahun menjalankan bisnisnya dengan cara mengimpor langsung produk fashion bermerk dari negara-negara di Asia.

Muhammad Yahya Harlan, yang belakangan ini populer berkat situs yang dibuatnya, SalingSapa.com kini masih berusia 13 tahun. SalingSapa dibuat menyerupai Facebook dengan tampilan dan fitur yang lebih islami dan Indonesia-wi.

Mereka-mereka yang tersebut di atas, di usia yang masih muda sudah mulai merintis hasil usahanya sendiri. Kalau mereka bisa, kenapa kita tidak? :D

Mari mulai berinovasi dengan karyamu sendiri. Buat sesuatu yang baru, atau setidaknya memiliki nilai tambah dibanding usaha yang telah ada. Lihatlah sekitarmu. Lihatlah Indonesia mu sekarang. Apakah sudah sesuai harapanmu? Akankah dengan kondisinya yang seperti ini, Indonesia bisa bertahan di tengah era globalisasi yang melanda?

Aku percaya 100% bahwa Indonesia punya sumber daya alam dan manusia yang sangat hebat. Contoh saja, Pak Habibie. Beliau dikenal sebagai motor dirgantara, yang mana sayangnya, di Indonesia sendiri tidak begitu dipedulikan :(. Ah, kita tidak tahu kan, mungkin saja ketika tiba masa pemuda Indonesia memimpin, lahir Habibie Habibie junior yang tidak kita bayangkan sebelumnya.

Ayo torehkan prestasimu demi mengharumkan nama bangsa! Buat Indonesia bangga padamu! Sesuai motto Obama dalam kampanye presidennya, Yes, You CAN!

 

p.s : this is what I wrote for Compfest 2011. Too bad it’s already over :(

Birthday Bash!

28 May

14th May 2011 was one of the best days in my life, ever! I should be in Malang, but I was not. That’s because on 15th May, I’d be a committee for my faculty project, Try Out SNMPTN. I thought that all of my family would go to Malang, so I arranged full schedule for that day (I’m trying to be busy :P).

Started from morning, Creamersss gave me a surprise party, and I cried! Hahaha. That was fun. When I arrived there, no one had come, so I waited for them. Dinda, Anto, Shelly came after me. Ifan and Puput were fought after they came because our task had not been done yet. That was just a trick, and finally Sekar and Ifan brought me a birthday cake! They sang me a “Happy Birthday” song, and my tears were come out of their way… They also gave me a cute teddy bear to accompany me whenever I feel sad or lonely.

All day long, my phone was ringing again and again. All of my friends gave me a “Happy Birthday” greetings and their wish for me. The wish that most of my friends prayed for me is, “Jangan galau lagi ya, Caca.” :) That was so sweet :”) they knows me very well, and I’m on my way to fulfill their wish.

I was attending AMSA study club about OSCE in the afternoon. Dio, Icha, Stella, Mbak Maytia, Mbak Iput, Mira, Kevin, Yessi, Debora, Fani and all of my friends which I can’t mention one by one, they gave me Happy Birthday greetings too, and they sang along too! :’)

Surprise was also made by my play-friends. They sang Happy Birthday to me from the main stage (I was walking from the front door), and all of people who stays there gave me an applause and sang Happy Birthday too. Sekar, Rachma, Stella, Yonisa, Aryo, Rama… they sang to me. And yes, my BEM president, Kak Gerry was there, and… I am speechless. Oh My God, I never expect kind of birthday like this. I was enlightened by them. Thanks God :”)

My mum was the first person that gave me greetings and wishes, and then my father. And the last were Dio and Via (I met them at night, when I arrived home). They gave me a Nikon SLR camera D3100, which I wanted for about 2.5 years. My dad said that when I was 15, I didn’t really need it. And yes, that was the birthday gift which was bought from a week before my birthday.

Family gift

I thanked God, and them for giving me a super nice birthday. I know they are beside me. That just me who blinded, when I feel sad, that I am alone. Super thanks for all of you. I love you. :”)

Dad’s Birthday

21 May

I know it’s been 3 months since my dad’s birthday. But, let me to post photos of family on my dad’s birthday, please :)

My dad’s birthday was on 28th February and we celebrated it on March, on the saturday night. We went to Soga, an antique-restorant, part of House of Danarhadi.

This is like a welcome-drink when we arrived in the hotel.

Could we named it as welcome snack?

Soga, with their old-fashion style became one of choice when you had a guest (especially from abroad) to have dinner or lunch here. It’s food is also not bad, it’s well-taste and we didn’t feel any uncomfortable things there. They also have a piano :D (so you can sing along with your family and relatives there, hehe :D)

Too bad, the photos of it was on my mom’s phone :( I’ll post it whenever I have time.

Once again, happy birthday Daddyyy :)

Thanks for reading :)

Lazy Girly Weekend

7 May

Wildfox Couture printed top
60 GBP - matchesfashion.com

By Malene Birger silk blazer
$495 - net-a-porter.com

TopShop pink short
$55 - topshop.com

ELIE SAAB heeled sandal
$599 - boutique1.com

Disney couture jewelry
30 GBP - mylabel.co.uk

Patent leather bowler
$250 - karenmillen.com

Lagray Crochet Butterfly Cardigan
$123 - maruione.jp

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.